top of page

VB's

 

De vb's zijn onze volwassen begeleiders.

Zij helpen de leiding wanneer dit nodig is. Zij zijn zowat onze mentale begeleiders. Ze trachten altijd problemen te voorkomen en indien ze zich voordoen, proberen ze deze op te lossen. 
Ze reiken ons mogelijkheden en nieuwe voorstellen aan en brengen onze nieuwe ideeën met hun jarenlange chiro-ervaring tot een goed einde.
Ze zorgen ervoor dat de vergadering net ietsje langer duurt of we zelf wensen, maar zorgen voor een begeleiding tijdens de evaluatie van een activiteit zodat we bij het volgende gebeuren niet dezelfde problemen voorhebben.

Ze zijn op kamp de verbinding tussen kookploeg en leiding. En indien ouders van leden met problemen naar ons, de leiding, komen, dan zoeken zij samen naar de best mogelijke oplossing. 
Soms, heel af en toe, als wij volgens hen door ons enthousiasme net een tikkeltje over de grens gaan, steken zij hun vermanend vingertje omhoog en wijzen ze ons op onze plichten en verantwoordelijkheid tegenover leden, ouders en onze medeleiding.

Soms vraagt een mens zich af wat ze daar komen doen, maar soms is het verdomd gemakkelijk en interessant dat ze daar zijn.... 

Momenteel hebben we vier VB's (Kristof Dejonckheere, Wout Selosse, Justine Vandenheede, Maxime Pacco & Salvica Staelens) zij proberen elkaar elk afzonderlijk met hun eigen kwaliteiten aan te vullen.

Kristof.jpg
Kristof.jpg

Kristof Dejonckheere

Nummer: 0494308778

Mail: kdejonck@hotmail.com

Geboortedatum: 12/08/1976

Studie/werk: Landbouwer

 

Hallo, ik ben dus Kristof zoals hierboven staat.

 

Momenteel heb ik de langste staat van dienst bij onze Chiro. Sinds de start van Chiro PIMPERNEL ben ik lid. Ook ik ben begonnen als speelclubber (pimpels waren er toen nog niet) en heb daarna alle afdelingen doorlopen tot en met de aspi's. Daarna ben ik ook overgestapt in de leiding. Ook daar als speelclubber. Na twee jaar werd ik hoofdleider, dit heb ik zowat vier en een half jaar gedaan. Na drie jaar speelclub,heb ik verder nog 2 jaar tito, 2 jaar keti, 1 jaar aspi en terug 2 jaar tito. Na mijn actieve leidingscarrière werd ik gevraagd door de toenmalige leiding om volwassen begeleider te worden. Ondertussen voer ik deze functie reeds voor het 21ste jaar uit. En nog steeds met evenveel enthousiasme ! Dit jaar ben ik voor de 39ste maal op kamp geweest met onze Chiro. De laatste jaren neem ik niet meer zoveel kleren mee als vroeger,maar des te meer probeer ik samen met mijn collega VB's een luisterend oor en een helpende hand te zijn waar nodig. Samen proberen we met de leiding een Chiro uit te bouwen waar iedereen zich thuis voelt.

 

Want als je't mij vraagt ....... zeker Chiro!

VB

Justine.JPG
Justine.JPG

Justine Vandenheede

Nummer: 0491248763

Mail: justinevandenheede@hotmail.be

Geboortedatum: 04/05/2000

Studie/werk: Verpleegkunde

 

Hallooo Chirovrienden!  

 

Ik ben Justine Vandenheede. Dit jaar is mijn 2de jaar als VB in de chiro. Ik heb in totaal 5 jaar leiding gegeven in de chiro en kijk wederom enorm uit om mijn taakjes als VB verder te zetten. Ik wordt 24 jaar op 4 mei en woon in het super leuke en kleine Reninge. Ik ben afgestudeerd als verpleegkundige en werk momenteel in het ziekenhuis in Ieper. Hier sta ik op de afdeling nierziekten en infectieziekten. Mijn hobby’s zijn weggaan met vrienden, soms een zwemmen en eentje drinken natuurlijk en de CHIRO!!! Ik ben al lid van de Chiro vanaf het 2de jaar pimpel en hoop daar nog enkele jaartjes bij te doen.  

 

Tot binnenkort in de chiro:)  

VB

Wout.JPG
Wout.JPG

Wout Selosse

Nummer: 0493498397

Mail: wout.selosse@pandora.be

Geboortedatum: 04/10/1998

Studie/werk: Muziekproductie / Leerkracht secundair onderwijs / Student Geneeskunde

DAG IEDEREEN!! Wout hier!    

 

Je kent me waarschijnlijk al een beetje; die gast met het veel te lange haar die al minstens even lang leiding geeft aan de oudsten. Na 7 jaar leiding, 8 verschillende afdelingsgroepen en ondertussen 1 jaar VB, sta ik opnieuw helemaal klaar om samen met mijn medevb’s de volledige leiding bij te staan (zoals ik al aan hun allemaal (behalve 1) ooit mocht doen als leider) Na mijn 5-jarige master aan het Kask en Conservatorium te Gent ben ik dit jaar afgestudeerd en klaar voor de volgende uitdaging. Naast mijn tweede studie geef ik les productie en studiotechnieken aan tal van studenten en werk daarnaast samen met uiteenlopende muzikale projecten en bands zoals Balthazar, Warhaus,  Jokke, Kids with Buns, Jelle, enz.  

 

Tot in de chiro he!  

VB

Salvica.JPG
Salvica.JPG

Salvica Staelens

Nummer: 0471387033

Mail:staelenssalvica@gmail.com

Geboortedatum: 18/04/2001

Studie/werk: Architectuur

 

Hallo iedereen  

 

Ik ben Salvica Staelens en sinds dit jaar dus ook VB. Ik starrte mijn Chiro-avontuur als eerstejaar pimpel waarna ik 11 jaar lid ben geweest. Daarna volgden 5 jaren als leiding en nu vervul ik de rol van VB binnen de leidingsploeg. Wie ben ik juist? Ik ben 22 jaar en woon in Westvleteren samen met mijn ouders. Jullie kunnen mij misschien ook wel kennen als het zusje van Sayanah en Santusha, die zijn ook nog leiding geweest. Tijdens het schooljaar woon ik tijdens de week in Gent want daar studeer ik Architectuur. Naast de Chiro is mijn andere passie paardrijden. Als er naast dat alles nog tijd over is, ga ik lopen, wandel ik met mijn hondjes of durf ik ook wel series in snel tempo bekijken. Voilaa nu kennen jullie mij hopelijk al wat beter!

 

Veel liefs, Salvica

VB

bottom of page