top of page

RAKWI

 

De 11- tot 12-jarigen (5e en 6e leerjaar) hangen samen met hun Rakwileiding de aap uit. Hun afdelingskleur is groen en hun mascotte heet Sjoepap. Rakwi's ravotten zich te pletter, trekken eropuit en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakwi’s zijn sterk in het verzamelen van heel wat speledingen, waarmee de leiding toffe spelen verzint. De 7 Rakwi-leiding van dit jaar zijn Marthe Devos, Bram Selosse, Oscar Vandewalle, Kobe De Poorter, Jef Arnaert en Britt Feryn & Maxime Tacquet.

Kortom: niets leuker dan een rakwi te zijn!
We zullen ons even voorstellen:

Sjoepap!.png

Sjoepap!

Marthe.JPG
Marthe.JPG

Marthe Devos

Chirotaak:  Winkelteam

Nummer: 0471959277

Mail: marthedevos02@gmail.com

Geboortedatum: 16/05/2002

Studie/werk: Audiovisual Design en Interieurvormgeving

Ik ben Marthe! Ik ben dit jaar al voor het 5e jaar op rij leiding.

 

Ik begon met 2 jaar speelclub, daarna een jaar rakwi en vorig jaar gaf ik leiding aan de keti’s. Ik besliste om nu terug te komen naar de rakwi’s! Ik woon in Reninge en heb twee broers Arthur en Felix, maar die kennen jullie misschien wel nog. Tijdens de week zit ik op kot in Gent. Daar combineer ik momenteel twee richtingen, namelijk Audiovisual Design en Interieurvormgeving. Hoewel ik in mijn vrije tijd meestal in de chiro te vinden ben, hou ik me ook graag creatief bezig. Zo naai ik graag en maak ik kleren die ik zelf kan dragen. Nu weet je al een beetje meer over mij, maar ik zou jullie ook graag leren kennen!

 

Zie ik je op de volgende chiroactiviteit?  Tot dan, Marthe 😉

RAKWI

Bram Selosse.JPG
Bram Selosse.JPG

Bram Selosse

Chirotaak: Parkeerwachter

Nummer: 0491893434

Mail: bram.selosse@telenet.be

Geboortedatum: 20/01/2005

Studie/werk: Industrieel Ingenieur

Halloooo.

 

Ik ben Bram Selosse en ben 18 jaar, dit jaar wordt mijn tweede jaar als leiding bij de rakwi en ik heb er (nog eens) super veel zin in! Mijn broer Wout en mijn zus Tine geven ook al meerdere jaren leiding. Ik woon in Krombeke en zal volgend jaar starten met studeren in Gent. Soms kan je me terugvinden als redder in het zwembad van Poperinge en in de grote vakantie als redder aan zee bij De panne. Als hobby geniet ik er wel van om te zwemmen en wat piano te spelen. En natuurlijk ook me in te leven in de Chiro.

RAKWI

Oscar.JPG
Oscar.JPG

Oscar Vandewalle

Chirotaak: Materiaalman + Partymanager

Nummer: 0473113147

Mail: 61956@lln.sint-michiel.be

Geboortedatum: 14/07/2005

Studie/werk: Landbouwtechnieken

Hey hallo  

 

Ik ben Oscar Vandewalle woonachtig te Reninge en 18 jaar oud. Mijn hobby’s zijn natuurlijk Chiro maar ook thuis op het landbouwbedrijf wat mee helpen. ik studeer in het Vabi te Roeselare waar ik de richting landbouwtechnieken volg.

 

Ik zie het al zitten jullie ook?? Tot op de pleineee!

RAKWI

Kobe.JPG
Kobe.JPG

Kobe De Poorter

Chirotaak: Bordman

Nummer: 0472527543

Mail: depoorter.kobe@gmail.com

Geboortedatum: 10/02/2006

Studie/werk: Technische Wetenschappen

Hey hoi!

 

Mijn naam is Kobe De Poorter en ik ben 17 jaar en ik zit al vanaf mijn eerste jaar pimpel in de Chiro en ben na die jaren nu ook deel van de leidingsploeg. Ik geef mijn eerste jaar leiding aan de rakwi en kijk hier erg na uit.  Ik woon in Oostvleteren en ga in Poperinge naar school waar ik technische wetenschappen volg. Ik heb nog 2 oudere broers genaamd Warre en Robbe. Ook werk ik als jobstudent in de Hooipiete en speel ik trombone in het muziek van Oostvleteren. Ik heb super veel zin om leiding te geven!

 

Tot dan!!

RAKWI

Jef.JPG
Jef.JPG

Jef Arnaert

Chirotaak: Statistieken

Nummer: 0468033445 

Mail: jef.arnaert@gmail.com

Geboortedatum: 13/07/2006

Studie/werk: Techniek-Wetenschappen

Gegroet beminde Chirovrienden van me!!  

 

Ik ben Jef Arnaert, nu 17 jaar en woon in Westvleteren. Dit jaar sluit ik (hopelijk) mijn laatste jaar techniek-wetenschappen af in Poperinge met goede resultaten. Maar dit schooljaar heb ik zin om mijn leven nog boeiender en toffer te maken. Dit doe ik door mijn eerste jaar leiding te geven aan de Rakwi. School kan toekomst bepalend zijn dus daar zal/ga ik meer tijd in investeren … . In het weekend kan je me naast de chiro ook vaak in “In de Vrede” vinden (m.a.w “De Paters”) niet om me te bezatten maar om te werken. Ook werk ik met veel liefde in de zomervakantie bij de groendienst/technische dienst van Vleteren. Ik heb 1 broer gekregen van m’n ouders, hij luistert (niet altijd) naar de naam Juul (die jongen met z’n lang haar en halfvolle baard). Dit was mijn presentatie. Zijn er nog vragen? zoja, stel ze gerust (niet te moeilijk aub).

 

Tot in den droai, je Chiro makker Jef.

RAKWI

Britt.JPG
Britt.JPG

Britt Feryn

Chirotaak: Kampplekverantwoordelijke

Nummer: 0496041077

Mail: brittferynhardy@gmail.com

Geboortedatum: 18/04/2006

Studie/werk: Techniek-Wetenschappen

Hallo, mijn naam is Britt Feryn.  

 

Samen met mijn broer Stan, die volgend jaar Aspi wordt, en mijn zus Marie woon ik in Pollinkhove. Ik ben 17 jaar en volg techniek-wetenschappen in Veurne. Ik zit in de Chiro vanaf mijn tweede jaar Rakwi. Verder kook en bak ik graag, een netflixje moet ook wel kunnen maar het liefste ga ik toch naar de Chiro. En dit jaar mag ik leiding geven aan de Rakwi waar ik heel veel zin in heb.  

 

Groetjes Britt    

RAKWI

Maxime.JPG
Maxime.JPG

Maxime Tacquet

Chirotaak: Glasbak verantwoordelijke

Nummer: 0468587883

Mail: maxime.tacquet@gmail.com

Geboortedatum: 30/12/2006

Studie/werk: Boekhouden-Informatica

Hallo chirovrienden!

 

Mijn naam is Maxime Tacquet, 16 jaar en start nu net als mijn 11 andere leeftijdsgenoten aan mijn eerste jaar leiding. Woon samen met Thibault en Chloé in Oostvleteren. Ik ga naar school in Poperinge waar ik Boekhouden-Informatica volg. Ik heb er alvast superveel zin in om leiding te geven!  

 

Tot op de pleine!!

RAKWI

bottom of page