RAKWI

 

De 11- tot 12-jarigen (5e en 6e leerjaar) hangen samen met hun rakwileiding de aap uit. Hun afdelingskleur is groen en hun mascotte heet Sjoepap. Rakwi's ravotten zich te pletter, trekken eropuit en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakwi’s zijn sterk in het verzamelen van heel wat speledingen, waarmee de leiding toffe spelen verzint. De rakwi-leiding van dit jaar zijn Jonas Van Loock , Yentl Simoen, Salvica Staelens, An-Sofie Vanheule, Josefien Vervaeke en Marthe Douchy.

Kortom: niets leuker dan een rakwi te zijn!

Salvica.png
Salvica Staelens

Hoihoi!

Ik ben Salvica Staelens en dit is mijn derde jaar als leidster.  Na mijn eerste 2 jaar bij de rimpels is het eens tijd voor wat anders en ga ik naar de rakwi! Sommige kennen mij misschien ook als het zusje van Sayanah en Santusha, die allebei leiding waren. Samen met mijn zussen en ouders woon in Westvleteren. Tijdens de week ben ik in Kortrijk, waar ik Biomedische Wetenschappen studeer aan de Kulak. Ook kun je me veel terugvinden tussen de paarden, want mijn andere hobby is paardrijden.

Tot snel!

Jonas.jpg
Jonas Van Loock

Jooow, ik ben Jonas en ik geef dit jaar leiding aan de rakwi’s. Het is mijn tweede jaar leiding. Dit jaar begin ik ook aan de opleiding sport en beweging aan Howest in Brugge. Naast al deze toffe dingen speel ik ook voetbal bij KVK Westhoek. En als ik dan nog een beetje vrije tijd heb dan kun je me in Reninge vinden waar ik woon.

Yentl.jpg
Yentl Simoen

Hallo,

Ik ben Yentl, ik ben 17 jaar en dit wordt mijn eerste jaar leiding. Ik zit al sinds het eerste jaar pimpel in de Chiro. Ik woon in Reninge en ga naar school in Poperinge om mijn 6de jaar iw te volgen. Ik heb twee broers, Robbe is vorig jaar gestopt met leiding geven. En nu neem ik het over van mijn broer. Ik kijk heel hard uit naar de Chironamiddagen samen met de rakwi's.

Tot dan, Yentl.

Marthe D.jpg
Marthe Douchy

Dag liefste chirovriendjes!

Ik ben Marthe Douchy, ik ben 19 jaar en woon samen met mijn ouders en mijn zussen Leonie en Ciete in Krombeke. Dit wordt mijn 3de jaar als leidster, na 2 jaartjes speelclub stap ik met veel plezier over naar de rakwi! Naast de Chiro studeer ik orthopedagogie in Kortrijk, speel ik muziek en zet ik graag een stapje in de wereld samen met mijn vrienden.

Vele groetjes en tot in de Chiro!!

An-Sofie.jpg
An-Sofie Vanheule

Halloooo

Ik ben An-Sofie Vanheule en begin aan mijn tweede leidingsjaar bij de rakwis. Ik ben 18 jaar oud en zal dit jaar mijn eerste jaar rechten aan de Ugent volgen. In mijn vrije tijd speel ik accordeon en ga ook graag eens weg met mijn vriendinnen. Mijn allerleukste hobby is natuurlijk de Chiro, waar ik al naartoe ga sinds mijn eerste jaar pimpel. Het belooft dit jaar weer een supertof jaar te worden, dus hopelijk tot dan!!

Vele chirogroetjesss

Josefien.jpg
Josefien Vervaeke

Lieve Chiro vriendjes,

Ik ben Josefien Vervaeke en dit jaar begin ik aan mijn tweede leidingsjaar bij de rakwis. Ik ben 18 jaar oud en start nu mijn eerste jaar sociale readaptatiewetenschappen  aan de ucleuvenlimburg . Ook dit jaar  zie ik  het volledig zitten en hoop om samen met jullie er een onvergetelijk Chirojaar van te maken. Ik woon in Noordschote , daarnaast ben ik ook nog het zusje van Jolien. In mijn vrije tijd ga ik graag eens weg met mijn vriendinnen en naast Chiro deel ik het weekend ook met mijn andere hobby: jiu jitsu

Hopelijk zien we elkaar snel in de Chiro!!!