ASPI

 

Een mousseline van stoere gasten, op een oranje bedje van enthousiasme, actie, zever, creativiteit en overgoten met een sausje van vormende activiteiten. Niet alleen een droom om naar te kijken, maar vooral een streling van het chiro-gevoel. De aspi's, de oudste afdeling (17 jaar), nemen het er goed van en wisselen hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal. Af en toe staan ze stil bij 'leiding zijn' of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Ook al zijn ze de oudsten, toch leven ze zich heel graag uit in een leuke tocht, een boeiende quiz, een goed discussiespel, een uitdagende knutselactiviteit of een levensgroot gezelschapsspel. Hun leiding dit jaar is Wout Selosse.

Wout.png
Wout Selosse

BONJOUR BONJOUR BONJOUR!,

Aan allen die dit lezen: PROFICIAT! Aan allen die dit niet lezen: Eah jammer dan hé! (toch doen, er zit een interessant weetje in!)

Volgens mij is mijn naam Wout, maar als ik naar de Chiro kom begin ik daar soms aan te twijfelen… de lijst met bijnamen wordt steeds maar groter: Wouter, MacGyver, Sleus,…

Na vorige jaren trotse leider te zijn geweest van de speelclubbers, rakwis, keti’s, een kampje aspi’s en daarna opnieuw keti’s ontferm ik me dit jaar helemaal alleen over de aspi’s!

Een tof weetje: Wist je dat bijna alle afdelingsnamen opgebouwd zijn uit de vroegere namen van jongens en meisjesafdelingen? Deze dateren van 1960! Destijds waren er nog geen pimpels en speelclubbers, maar als je het lijstje vanaf de rakwi afloopt kom je op RAkkers en KWIks, TOppers en TIppers en tot slot KErels en TIptiens! Punt is dat de Aspi’s zo geen voorgaande naamsgeschiedenis hebben en DAT IS NIET EERLIJK!

Naast de Chiro studeer ik Muziekproductie aan het KASK (oftewel Koninklijke Academie voor Schone Kunsten) in Gent.

Zo, nu weten jullie toch al wat meer over mij (en over de afdelingsnamen)! Ik zie jullie vanaf 20 september in de Chiro, en er staat de aspi’s een topjaar te wachten!

CROISSANT!

En tata he